Învârtită cu prune

invartita cu prune jpeg

Deserturile merg de minune cu un pahar de vin. Recomandate sunt cele albe, demidulci: Tămâioasă Românească şi Grasă de Cotnari.

Ingrediente

250 g făină 70 g unt 20 ml ulei 80 ml apă 2 ouă 500 g prune 50 g zahăr 25 g zahăr pudră 50 g pesmet 1 praf sare

Mod de preparare

Amesteci făina cernută cu untul, sarea şi apa. Frămânţi aluatul, îl întinzi în foaie subţire şi-l laşi deoparte 30 de minute. Speli prunele, le cureţi de sâmburi, le tai felii şi le amesteci cu zahărul, 1 ou şi cu pesmetul. Ungi foaia de aluat cu ulei, o umpli cu compoziţia de prune, apoi o rulezi. Pui învârtita într-o tavă în care ai întins hârtie de copt, o ungi cu un ou bătut, apoi o dai la cuptorul încins 30 de minute, până se rumeneşte. Decorezi cu zahăr pudră.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg