Învârtită cu prune
Deserturile merg de minune cu un pahar de vin. Recomandate sunt cele albe, demidulci: Tămâioasă Românească şi Grasă de Cotnari.
Ingrediente
250 g făină 70 g unt 20 ml ulei 80 ml apă 2 ouă 500 g prune 50 g zahăr 25 g zahăr pudră 50 g pesmet 1 praf sare
Mod de preparare
Amesteci făina cernută cu untul, sarea şi apa. Frămânţi aluatul, îl întinzi în foaie subţire şi-l laşi deoparte 30 de minute. Speli prunele, le cureţi de sâmburi, le tai felii şi le amesteci cu zahărul, 1 ou şi cu pesmetul. Ungi foaia de aluat cu ulei, o umpli cu compoziţia de prune, apoi o rulezi. Pui învârtita într-o tavă în care ai întins hârtie de copt, o ungi cu un ou bătut, apoi o dai la cuptorul încins 30 de minute, până se rumeneşte. Decorezi cu zahăr pudră.