Pulpă de miel la cuptor
De pe masa de Paşte nu trebuie să lipsească mielul. Astăzi vă recomandăm o nouă reţetă de pulpă de miel la cuptor care să vă facă Sarbătorile Pascale...mai delicioase.
Ingrediente:
o pulpă de miel 2 căţei de usturoi tocaţi mărunt o cană de ulei de măsline o jumătate de cană de zeamă de lămâie 4 linguriţe de oregano 4 linguriţe de cimbru o lingură de rozmarin sare piper negru măcinat
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui cuţit, înţepaţi din loc în loc carnea de miel. Puneţi-o într-o tavă.
Într-un bol, amestecaţi uleiul, zeama de lămâie, cimbrul, rozmarinul, oregano, o linguriţă de sare şi una de piper. Turnaţi compoziţia marinată peste carne, apoi acoperiţi-o cu o folie de plastic şi lăsaţi-o la frigider între 8 şi 24 de ore.
Preîncălziţi cuptorul la 200 de grade Celsius. Scoateţi tava din frigider şi lăsaţi-o 30 de minute la temperatura camerei. Folosind o pensulă, ungeţi pulpa de miel cu puţin ulei.
Se va lăsa pulpa de miel aproximativ 2 ore la cuptor, verificând din când în când ca pulpa de miel să fie acoperită de sos.
Mancare cu carne de miel si cartofi
Sursa: marthastewart.com