Sufleu de cartofi dulci

sufleu de cartofi dulci jpeg

Piureul de cartofi poate fi transformat cu uşurinţă într-un desert delicios.

Ingrediente:

4 linguri de unt zahăr 2 linguri de făină o jumătate de cană de lapte o cană de piure de cartofi 3 ouă mari separate de albuş un sfert de cană de sirop de arţar o jumătate de linguriţă de nucşoară sare frişcă (opţional)

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius.

Ungeţi cu ulei o tavă rotundă pentru sufleu. Topiţi untul într-o crăticioară, pe foc mediu. Adăugaţi făină şi amestecaţi timp de 2 minute. Turnaţi gradual laptele. Luaţi recipientul de pe foc şi amestecaţi în el piureul de cartofi şi gălbenuşurile de ou.

Adăugaţi siropul de arţar şi nucşoara şi lăsaţi-l deoparte. Folosind un mixer bateţi spumă albuşurile de ou împreună cu un vârf de cuţit de sare. Apoi le veţi amesteca în compoziţia de cartofi. Turnaţi amestecul în tavă şi lăsaţi-l la cuptor între 30 şi 45 de minute.

Opţional, puteţi pune frişcă peste.

Sursa: marthastewart.com



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg