Sufleu de cartofi dulci
Piureul de cartofi poate fi transformat cu uşurinţă într-un desert delicios.
Ingrediente:
4 linguri de unt zahăr 2 linguri de făină o jumătate de cană de lapte o cană de piure de cartofi 3 ouă mari separate de albuş un sfert de cană de sirop de arţar o jumătate de linguriţă de nucşoară sare frişcă (opţional)
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius.
Ungeţi cu ulei o tavă rotundă pentru sufleu. Topiţi untul într-o crăticioară, pe foc mediu. Adăugaţi făină şi amestecaţi timp de 2 minute. Turnaţi gradual laptele. Luaţi recipientul de pe foc şi amestecaţi în el piureul de cartofi şi gălbenuşurile de ou.
Adăugaţi siropul de arţar şi nucşoara şi lăsaţi-l deoparte. Folosind un mixer bateţi spumă albuşurile de ou împreună cu un vârf de cuţit de sare. Apoi le veţi amesteca în compoziţia de cartofi. Turnaţi amestecul în tavă şi lăsaţi-l la cuptor între 30 şi 45 de minute.
Opţional, puteţi pune frişcă peste.
Sursa: marthastewart.com