Mic dejun cu ou şi cartofi, la cuptor

mic dejun cu ou jpeg

Un mic dejun bogat şi săţios, reţeta cu ou şi cartofi la cuptor este ideală pentru pofticioşi!

Ingrediente

900 g cartofi

2 linguri ulei

30 g parmezan ras

3 căţei de usturoi pisaţi

1 linguriţă mix de condimente

2 linguri unt

4 ouă

2 linguri pătrunjel tocat

sare

piper

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Tai cartofii spălaţi şi uscaţi în jumătate şi îi aşezi într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt. Torni peste ei ulei, presari parmezanul, usturoiul, mixul de condimente, sare şi piper, după gust. Amesteci pentru a îmbina toate aromele. Dai la cuptor, pentru 20-25 de minute, până se rumenesc uşor.

Scoţi tava şi adaugi untul peste cartofi. Aştepţi până se topeşte complet. Spargi ouăle cu grijă şi dai la copt, încă 8-12 minute, în funcţie de cât de moi vrei să iasă. Serveşti cu pătrunjel.

Sursa http://damndelicious.net