Încet-încet şi-au făcut apariţia pe tarabe şi îţi fac loc în bucătării pentru tot felul de mâncăruri apetisante. Vinetele pentru ceastă musaca de vinete cu carne de vită trebuie să fie proaspete şi tari.

Musaca de vinete cu carne de vită - Ingrediente (1 tavă)

500 g carne de vită tocată
4 vinete, bine spălate şi uscate
6 roşii, curăţate de coajă şi date pe răzătoare
1 legătură de mărar, tocată
1 legătură de pătrunjel, tocată
2 cepe, tocate fin
pesmet pentru tapetat tava
sare
piper
2 linguri de ulei
2 linguri de unt

Musaca de vinete cu carne de vită - Mod de preparare

Vinetele le tai felii rotunde de 1 centimetru, le dai cu sare şi le laşi la scurs, 15 minute. Într-o tigaie, încingi ulei, pui puţin unt, apoi prăjeşti feliile de vinete. Le scoţi pe şerveţele absorbante.

Căleşti carnea tocată, pui ceapa, laşi cam 10 minute, potriveşti de sare şi piper şi opreşti focul. Amesteci verdeaţa. Tapetezi o tavă cu unt şi pesmet, aşezi un strat de vinete, unul de carne, jumătate din cantitatea de suc de roşii, apoi alt strat de vinete şi termini cu restul de roşii. Dai la cuptor pentru 25-30 de minute.

Musaca. Reţetă tradiţională grecească

Musaca de post cu cartofi şi gulie

Loading...