Pentru iubitorii de avocado această reţetă este ideală. Orezul brun cu avocado şi ton este un preparat în stil mediteranean cu o aromă originală care să-ţi stimuleze gustul. Se face rapid şi sigur îţi vei impresiona invitaţii cu o ocazie specială. Iar dacă nu vrei să aştepţi până atunci, prepară la cină şi savurează cu cei dragi!

Ingrediente pentru două porţii

  • 1 avocado
  • ½ cană orez brun
  • 2 căni de apă
  • Sucul de jumătate de lămâie
  • 2 lingurite sos de soia
  • 1 conservă de ton mică
  • Un vârf de piper alb

Mod de preparare

În primul rând, va trebui să gătiţi orezul cu două căni de apă. Între timp, pe măsură ce orezul găteşte, puteţi pregăti avocado. Tăiaţi-l în bucăţi şi amescă totul cu zeama de lămâie.

După ce este gata, împărţiţi orezul în două boluri sau farfurii şi adăugaţi un pic de aromă cu sosul de soia. După aceea, scurgeţi tonul, adăugaţi-l în orez şi amestecaţi bine.

În cele din urmă, împărţiţi bucăţile de avocado între cele două boluri. Se presara puţin piper alb. 

Poftă bună! 

Loading...