Un preparat sănătos, dar cu mult gust. Îl poţi face de seara pentru prânzul de la muncă, dar îl poţi folosi şi ca garnitură la o bucată de carne, dacă găteşti doar orezul cu broccoli.

Ingrediente

  • 500 g piept de pui dezosat
  • 200 g orez
  • 600 ml apă
  • 500 g broccoli
  •  sare
  •  piper
  • ulei
  • 100 g caşcaval ras

Tai bucăţele pieptul de pui, le presari cu sare şi cu piper, după gust şi le aşezi într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei.

 Torni 200 ml de apă, acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C până se înmoaie carnea. Speli orezul în mai multe ape şi-l răstorni în tava cu carne. Torni în tavă restul de apă, o acoperi din nou şi o mai dai la cuptor 10 minute.

 Între timp, aşezi pe foc o oală cu apă şi sare. Când apa fierbe, adaugi bucheţelele de broccoli. Le fierbi 3 minute, apoi le scurgi.

Îndepărtezi folia şi mai laşi orezul să fiarbă alte 5 minute. După ce orezul este gata, adaugi bucheţelele de broccoli şi presari caşcavalul ras. Mai dai la cuptor alte 5 minute.

Loading...
Evaluează articolul