Ideale pentru micul dejun sau prânz, ouăle ochiuri în sos de tomate sunt pur şi simplu delicioase.

Ingrediente

5-6 roşii descojite, tăiate cubuleţe
1 mână de roşii cherry, tăiate pe jumătate
cimbru proaspăt, după gust
1 ceapă, tocată
2 căţei de usturoi, pisaţi
1 lingură pastă de tomate
3 linguri ulei
5 ouă
pătrunjel sau busuioc tocat, după gust
ardei iute, opţional
pâine prăjită, pentru servire
sare
piper

Mod de preparare – Ouă ochiuri în sos de tomate

Într-o tigaie, căleşti ceapa şi usturoiul în puţin ulei, 5-10 minute. Amesteci cu roşiile şi pasta de tomate încă 8-10 minute. Condimentezi cu cimbru, sare şi piper, după gust.

Creezi pe rând spaţii în sos în care spargi ouăle. Ţii pe foc 1-2 minute, în funcţie de preferinţe. Potriveşti de gust cu sare şi piper. Serveşti cu pătrunjel, ardei iute şi pâine prăjită.

Sursa http://www.eatwell101.com

Loading...