O reţetă de desert delicios cu fructe sau gustare la cafeaua de dimineaţă, pentru orice sezon.

De ce ai nevoie ca să prepari pandişpan cu fructe:

6 ouă
320 g zahăr
120 g făină
15 ml rom sau zeamă de lămâie
1 kg fructe la alegere (pot fi şi congelate)
200 g unt

Cum prepari pandişpan cu fructe:

Iei o tavă mare, o ungi la bază şi pe margini cu unt şi presari 120 g de zahăr. Cureţi fructele de sâmburi (dacă au) şi le tai felii subţiri, dacă e cazul. Aşezi fructele cât se poate de uniform pe tavă. Introduci tava în cuptorul încins 20 de minute, ca să se usuce. În timp ce se coc fructele, prepari aluatul. Separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi albuşurile spumă, adaugi restul de zahăr şi romul şi mixezi până când se întăreşte bine. Laşi deoparte. Scoţi tava cu fructe din cuptor.

În albuşul bătut, adaugi gălbenuşurile şi baţi iar. Presari făina în ploaie şi o încorporezi cu mişcări de jos în sus. Torni compoziţia peste fructele din tavă. Dai la cuptor 30 de minute. Când e gata, o răstorni rapid pe un platou.

Loading...