Un desert delicios, cu un gust deosebit, panna cotta cu ciocolată fără zahăr te va cuceri din prima clipă. Iată cum se se prepară!

Ingrediente pentru panna cotta cu ciocolată fără zahăr

250 g iaurt

250 ml frişcă lichidă

10 g gelatină foi

esenţă de vanilie, după gust

90 ml lapte rece

50 g îndulcitor natural din Stevia, cu 0 calorii Sweet&Safe

Pentru sos

150 ml smântână dulce

150 g ciocolată amăruie, fără zahăr Sweet&Safe

Pentru decor

ciocolată Sweet&Safe rasă, după gust

Mod de preparare panna cotta cu ciocolată fără zahăr

Hidratezi, aproximativ 5 minute, foiţele de gelatină în laptele rece. Separat, aşezi, pe focul mic, smântâna amestecată cu iaurtul şi cu îndulcitorul natural Sweet&Safe.  Amesteci până se dizolvă şi când dă semne că începe să fiarbă, dai deoparte, torni gelatina cu tot cu lapte şi omogenizezi. Încorporezi esenţă şi torni compoziţia în vase şi le dai la frigider peste noapte.

Pentru sos, aşezi pe foc smântâna şi, după ce s-a încins, dai vasul deoparte, pui ciocolata fără zahăr Sweet&Safe făcută bucăţi şi amesteci până se topeşte.

Serveşti  panna cotta cu sos şi cu ciocolată rasă.

Loading...