Regimul alimentar restricţionat caloric nu este un motiv să renunţi la micile plăceri. Există şi deserturi dietetice mai puţin dulci, dar foarte gustoase, aşa cum este panna cotta cu sos de kiwi. În doar 30 de minute, ai realizat un adevărat răsfăţ al papilelor gustative!

 

Ingrediente

  • 2 plicuri gelatină
  • 400 ml smântână pentru frişcă
  • 300 g smântână fermentată (25% grăsime)
  • 30 g îndulcitor
  • 1 linguriţă extract de vanilie

Pentru sos:

  • 3 kiwi bine coapte
  • 5 g îndulcitor

Mod de preparare 

Dizolvi gelatina în 50 ml de apă rece. Pui smântâna într-un vas, împreună cu îndulcitorul şi cu extractul de vanilie şi ţii totul la foc mic, până dă în clocot. Dai deoparte, adaugi gelatina şi amesteci până se dizolvă. Laşi la răcit, apoi încorporezi smântâna fermentată. Răstorni compoziţia în 6 cupe sau pahare şi le dai la frigider 3-4 ore. Cureţi kiwi de coajă, apoi le pasezi într-un blender până obţii un piure. Îl transferi într-un vas antiaderent, adaugi îndulcitorul şi laşi să dea în câteva clocote, apoi pui la răcit. Serveşti panna cotta cu sosul de kiwi şi decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Chipsuri din fructe

Loading...