Pârjoale cu carne: Pentru acele momente în care vrei să te răsfeţi cu ceva gustos şi aromat, de care te poţi bucura şi a doua zi, la birou, avem o soluţie potrivită. Încearcă următoarea reţetă, de pârjoale cu carne.


Ingrediente pentru pârjoale cu carne: 


600 g carne tocată (vită, porc sau pui)
2 cepe mai mici, curăţate de coajă
3 ouă
1-2 felii pâine
1 cartof crud, curăţat de coajă
100 ml ulei
1 lingură supă de pui (sau mai multă, dacă este nevoie)
½  lingură pătrunjel tocat
½  lingură mărar tocat
câteva frunze de pătrunjel, pentru decor
3-4 felii de ananas, tăiate în bucăţi, pentru decor (opţional)
sare
piper

Mod de preparare:

Treci cartoful prin maşina de tocat. La fel procedezi şi cu ceapa pe care ai călit-o în puţin ulei. Le amesteci apoi cu carnea tocată, cartoful şi pâinea înmuiată şi stoarsă bine. Pui totul într-un castron, apoi încorporezi ouăle şi verdeaţa tocată. Potriveşti gustul cu sare şi piper. Adaugi supa de pui şi amesteci cu o lingură de lemn.

Pe un blat presărat cu făină, formezi cu mâinile umezite pârjoale (în formă de chiftele) rotunde sau uşor lunguieţe (după preferinţe), pe care le prăjeşti pe ambele părţi în ulei încins.

Pui pârjoalele pe un platou şi decorezi cu frunze de pătrunjel sau felii de ananas, după cum îţi place.
Foto:

http://www.neelscorner.com/wp-content/uploads/2010/01/chickendonut_thumb.jpg
 

Loading...