Nu mai e mult şi vine Sărbătoarea Sfântă a Învierii! Ca să o primeşti în casa ta aşa cum trebuie, noi îţi venim în întâmpinare cu fel şi fel de reţete. Una dintre ele este aceasta.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru blat
600 g biscuiţi cu ciocolată
200 g unt
coajă de portocală

Pentru umplutură
500 g brânză cremoasă
70 g unt
3 linguri smântână
125 g zahăr
1 portocală mare
1 ½ linguriţă amidon
3 ouă

Pentru decor
100 g ciocolată
2 linguri unt
2 linguri lapte
coajă de portocală confiată, opţional

Mod de preparare

Pentru blat, dai biscuiţii prin blender, apoi îi amesteci cu untul topit în prealabil şi cu feliile subţiri de coajă de portocală. Pui aluatul într-o tavă cu pereţii detaşabili, având grijă să întinzi aluatul şi pe ei, şi-l dai la cuptorul preîncălzit 15 minute.

Între timp, pregăteşti umplutura. Separi ouăle, iar albuşurile le baţi spumă. Ulterior, le mixezi cu untul moale, brânza, smântâna, zahărul, portocala tăiată felii subţiri şi amidonul. Adaugi gălbenuşurile, pe rând, şi continui să mixezi. Torni umplutura peste blatul de biscuiţi şi dai tava din nou la cuptor 1 oră.

Pentru glazură, topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi o amesteci cu laptele fierbinte şi cu untul moale. Când pasca este gata, o laşi să se răcească, apoi o decorezi cu glazura de ciocolată şi, dacă vrei, cu coajă de portocală confiată.

Loading...