Indiferent de sezon, dovleceii sunt delicioşi şi poţi prepara cu ajutorul lor o mulţime de mâncăruri delicioase. Încearcă această pastă de dovlecei, uşor de făcut. Poate fi întinsă pe pâine prăjită şi consumatp la micul dejun, alături de o cană de ceai. Sau poţi să o întinzi peste o felie de pâine cu câteva feliuţe de avocadp şi un ou.

Pastă de dovlecei, cu morcovi şi ceapă – Ingrediente

2 dovlecei potriviţi, daţi prin răzătoare
2 morcovi medii, daţi prin răzătoare
1 ceapă mare, tocată
2 roşii mari, date prin răzătoare
4 căţei de usturoi, tocaţi
1 linguriţă sare
½ linguriţă zahăr
¼ linguriţă piper
4 linguri de ulei
verdeaţă (mărar, pătrunjel sau coriandru), opţional

Pastă de dovlecei, cu morcovi şi ceapă – Mod de preparare

Dai legumele prin răzătoare: dovleceii, morcovii, roşiile. Toci ceapa.
pasul1
Într-o tigaie adâncă, încălzeşti uleiul la foc mediu-mare, adaugi morcovii şi ceapa şi le sotezi 10 minute, amestecând des.
pasul2
Adaugi dovleceii raşi, sotezo 15-20 de minute, amestecând frecvent, până când se evaporă excesul de lichid, iar dovleceii se înmoaie.
pasul3
Adaugi roşiile date prin răzătoare, sarea, zahărul, piperul şi verdeaţa, după gust. Amesteci totul, reduci flacăra şi fierbi la foc mic alte 5 minute.
pasul4
Pasta este gata, iar tu poţi face o mulţime de tartine gustoase.
pasul5
Sursa + foto: valentinascorner.com

Cele mai bune clătite de dovlecei

Dovlecei gratinaţi

Dovlecei la borcan

Pui marinat la grătar, cu dovlecei (diabet)

Aperitiv rapid: mini-pizza din dovlecei FOTO

Loading...