Paste cu conopidă şi ciuperci

1 captura de ecran din 2019 05 08 la 16 15 04 png png

O reţetă de paste delicioasă, care se pregăteşte extrem de repede şi este potrivită atât pentru un prânz rapid cât şi pentru o cină festivă. Presară parmezan deasupra şi lasă-l să se topească peste ciuperci şi conopidă pentru un gust şi mai bogat.

Ingrediente pentru paste cu conopidă şi ciuperci:

2 căţei de usturoi 1 ceapă 1 ardei iute 15 g cimbru proaspăt 250 g ciuperci 320 conopidă 200 g paste penne 1 legătură pătrunjel 100 g brânză ricotta 1 lămâie 20 g parmezan ras

Mod de preparare paste cu conopidă şi ciuperci:

Umple o oală mare cu apă şi sare şi pune-o pe foc, când clocoteşte adaugă pastele şi lasă-le să fiarbă conform timpului indicat pe pachet.

Între timp, curăţă usturoiul şi ceapa şi taie-le fin, la fel şi ardeiul iute. Taie ciupercile feliuţe şi conopida în bucheţele mici.

Pune o lingură de ulei într-o tigaie încinsă  şi adaugă ceapa, usturoiul, ardeiul iute şi cimbrul tocat mărunt şi găteşte pentru 10 minute.

Adaugă feliuţele de ciuperci şi bucheţelele de conopidă şi acoperă cu un capac pentru 10 minute, sau până ce conopida şi ciupercile se înmoaie.

Scurge pastele de apă şi toacă pătrunjelul adaugându-l peste amestecul de ciuperci şi conopidă.

După ce s-a gătit, ia tigaia de pe foc şi pisează cu o furculiţă conopida. Pune sare şi piper, adaugă brânza ricotta şi piper proaspăt măcinat, taie jumătate de lămâie şi adaugă sucul în amestec.

Păstrează o ceaşcă din apa în care au fiert pastele. Pune pastele peste amestecul de conopidă şi ciuperci şi adaugă puţină apă. Pune şi sucul de la cealaltă jumătate de lămâie, verifică de sare şi piper şi adaugă parmezanul. Pune şi câteva frunze de pătrunjel peste şi serveşte.