Paste cu gălbiori şi usturoi
Bune calde sau reci, aceste paste au o savoare deosebită, mai ales acum în sezonul ciupercilor de pădure. Prepară-le şi nu vei regreta!
Ingrediente
- 400 g paste scurte (farfalle)
- 300 g gălbiori mici
- ½ ardei gras roşu
- ¼ praz mic
- 4 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- oregano
- sare, piper după gust
Încingi uleiul într-o tigaie, adaugi căţeii de usturoi cu tot cu coajă uşor zdrobiţi cu lama cuţitului, îi rumeneşti uşor, apoi îi scoţi deoparte şi adaugi în locul lor prazul tăiat rondele şi gălbiorii întregi.
După 5 minute de călire, adaugi ardeiul tăiat cubuleţe, oregano, sare şi piper, după gust. Amesteci să nu se prindă, laşi 5 minute şi le iei de pe foc.
Separat, fierbi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le le scurgi. Răstorni peste ele ciupercile, amesteci şi le serveşti imediat, garnisite cu frunze de oregano.
FOTO: Profimedia