Bune calde sau reci, aceste paste au o savoare deosebită, mai ales acum în sezonul ciupercilor de pădure. Prepară-le şi nu vei regreta!

 

Ingrediente

  • 400 g paste scurte (farfalle)
  • 300 g gălbiori mici
  • ½ ardei gras roşu
  • ¼ praz mic
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • oregano 
  • sare, piper după gust

Încingi uleiul într-o tiga­ie, adaugi căţeii de usturoi cu tot cu coajă uşor zdro­biţi cu lama cuţitului, îi ru­meneşti uşor, apoi îi scoţi deoparte şi adaugi în lo­cul lor prazul tă­iat ron­dele şi gălbi­orii în­tregi.

După 5 minute de călire, adaugi ardeiul tă­iat cubuleţe, oregano, sare şi piper, du­pă gust. Amesteci să nu se prin­dă, laşi 5 minute şi le iei de pe foc.

Separat, fierbi pas­tele în apă cu sa­re, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le le scurgi. Răstorni pes­te ele ciupercile, amesteci şi le serveşti imediat, gar­nisite cu frunze de oregano.

FOTO: Profimedia

 

Loading...