Un desert delicios, ce-ţi va înnebuni simţurile, este, fără doar şi poate, pavlova, motiv pentru care îţi recomandăm să-l încerci.

Ingrediente:

Pentru blat

  • 4 albuşuri, la temperatura camerei
  • 180 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 50 g amidon de porumb
  • 1 linguriţă oţet
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie

Pentru cremă 

  • 300 ml frişcă lichidă
  • 100 g struguri spălaţi
  • 100 g zahăr pudră

Mod de preparare:

Pentru blat, amesteci 3 linguriţe de zahăr cu amidonul. Separat, baţi albuşurile cu zeama de lămâie. Adaugi treptat restul de zahăr şi zahărul vanilat. Încorporezi apoi zahărul amestecat cu amidonul şi cu oţetul.

Omogenizezi de jos în sus pentru a nu se lăsa spuma. Pui compoziţia într-o tavă cu hârtie de copt, în care ai desenat în prealabil două cercuri egale. Ai grijă ca marginile să fie puţin mai ridicate, astfel încât bezeaua să fie puţin adâncă la mijloc, ca o farfurie. Coci blaturile de bezea 70-80 de minute. Sunt gata atunci când sunt crocante la exterior şi moi în interior. Laşi blaturile la răcit.

Pentru cremă, baţi frişca lichidă cu jumătate din cantitatea de zahăr până se întăreşte. Pui frişca în blaturi, adaugi strugurii uscaţi bine şi presari zahărul pudră rămas.

Loading...