Sunt şi simplu de preparat şi foarte aromate datorită rozmarinului.

Ingrediente

300 g paste penne (sau alte macaroane scurte şi groase)

Pentru sos
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă
3 căţei de usturoi
500 g roşii prunişoare
1 ardei gras roşu
1 ardei iute
150 g parmezan
rozmarin uscat
rozmarin proaspăt
½ linguriţă zahăr
sare
piper proaspăt măcinat

Cum se prepară

Se taie mărunt ceapa şi usturoiul, se călesc în uleiul bine încins, se adaugă ardeiul gras şi ardeiul iute tăiaţi mărunt şi se călesc până se înmoaie bine. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe tăiate mărunt, zahărul, rozmarin uscat, sare şi piper proaspăt măcinat, după gust. Se lasă să fiarbă 5-6 minute, amestecând mereu să nu se prindă. Separat, se fierb pastele al dente, respectând instrucţiunile fabricantului, se scurg şi se aşază într-o salatieră mare. Se toarnă peste ele sosul de roşii, se amestecă, se adaugă bucăţele de parmezan, se decorează cu crenguţe de rozmarin proaspăt şi se servesc imediat.

Loading...