Piept de curcan cu sos de roşii

pui si rosii jpeg

Este o adevărată artă să găteşti gustos şi sănătos. Iar lucrul acesta este posibil dacă alegi cu grijă ingredientele şi dacă ştii să le combini. Pentru astăzi îţi propunem piept de curcan cu sos de roşii. Un deliciu!

Inhrediente

300 g spaghete 600 g piept de curcan 2 linguri ulei de măsline 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 2 căţei de usturoi 3 linguri boabe de porumb dulce (conservă) 200 ml supă de legume strecurată 150 ml vin alb sec 3 linguri pastă de roşii cimbru busuioc salvie sare piper

Preparare

Tai pieptul de curcan şuviţe, îl condimentezi cu sare, piper, ierburi aromate, după gust, şi-l laşi, într-o pungă, la frigider, să se aromatizeze şi să se frăgezească, circa o oră. Rumeneşti uşor pieptul de curcan în ulei bine încins.

Când este pe jumătate pătruns, adaugi ceapa tocată, usturoiul zdrobit şi le căleşti împreună circa 10 minute. Adaugi apoi morcovul şi păstârnacul rase, supa de legume strecurată şi le laşi să fiarbă încă 15 minute.

Adaugi boabele de porumb, ierburi aromate, sare şi piper, după gust, vinul, pasta de roşii şi le laşi să fiarbă, la foc mic, aproximativ 15 minute, până scade sosul.

Pui pieptul de curcan şi amesteci. Serveşti totul garnisit cu spaghetele fierte separat al dente.