Piept de pui cu pancetta şi ciuperci

1 captura de ecran din 2019 06 03 la 10 46 37 png png

Piept de pui cu pancetta şi ciuperci. Această reţetă este foarte rapidă şi gustoasă pe care o poţi pregăti atunci când timpul nu permite foarte mult. Poţi servi preparatul ca aperitiv sau chiar la cină, alături de o salată de varză cu morcov ras şi mărar sau de ce nu, una de roşii şi castraveţi.

Ingrediente piept de pui cu pancetta şi ciuperci: 

4 felii pancetta, 1 lingură ulei de măsline, 1 ceapă tocată mărunt, 300-400 gr ciuperci proaspete, 4 jumătăţi de pui dezosate şi fără piele, sare şi piper după gust.

Mod de preparare piept de pui cu pancetta şi ciuperci:

  Într-o tigaie mare, căleşte panceta dar doar pe jumătate, după care scoate-o pe prosoape de hârtie. În aceeaşi tigaie pune uleiul şi ceapă la călit, la foc mediu, până devine sticloasă şi puţin maronie, peste care adăugă ciupercile marunţite, sare şi piper după gust şi găteşte-le până acestea din urmă devin moi, aproximativ 2 minute.

   Bate delicat fiecare piept de pui, cu un ciocan de lemn, special pentru şniţele, atât cât să îl subţiezi puţin, apoi întinde 2 linguri de sos pesto pe toată suprafaţa cărnii, un strat de panceta şi laurmă compoziţia de ciuperci.

Pliază pieptul în două şi închide-l cu scobitori. Presară fiecare piept de pui cu sare şi piper şi se aşează-i astfel pregătiţi într-un vas de yena uns cu ulei sau intr-o tavă simplă de copt.

  Se coace aproximativ 30-35 minute în cuptorul încins în prealabil, la o temperatură de 180°C.