Piure de conopidă şi varză Kale (puţini carbohidraţi)

Piure de conopida si varza Kale jpeg

Atunci când vrei să reduci consumul de carbohidraţi şi vrei să incluzi mai multe alimente sănătoase în dieta ta, încearcă o reţetă de piure de conopidă şi varză Kale. Uşor de preparat, acest piure va înlocui cu succes varianta cu cartofi şi îl poţi mânca, pe post de garnitură, alături de un muşchiuleţ de porc sau orice tip de friptură.

Piure de conopidă şi varză Kale (puţini carbohidraţi) – Ingrediente

1 căpăţână mare de conopidă, tăiată în bucheţele mai mici 4 linguriţe de unt 450 g varză Kale, tocată 4 căţei de usturoi, zdrobiţi 2 cepe verzi, tocate 80 ml lapte degresat sare, după gust piper, după gust

Piure de conopidă şi varză Kale (puţini carbohidraţi) – Mod de preparare

Fierbi conopida. Aşezi bucheţelele într-o oală mare şi le acoperi cu apă rece. Adaugi sare şi dai în clocot. Fierbi în continuare oala acoperită cu un capac, până când se înmoaie conopida, între 6 şi 8 minute. Scurgi într-o sită şi, dacă este nevoie, păstrezi o mică cantitate din apa în care a fiert.

image

În aceeaşi oală, topeşti 1 linguriţă de unt la foc mediu spre mare şi adaugi usturoiul şi ceapa verde, le căleşti 30 de secunde, adaugi varza Kale tocată, un praf de sare, acoperi şi fierbi bine, aproximativ 6-7 minute, până se înmoaie varza.

image

Într-un blender, pasezi conopida şi puţin lapte până obţii un piure. Muţi compoziţia în oala cu varza Kale şi adaugi 2 linguri de unt, un praf de sare şi piper şi acoperi ca să stea cald piureul. Pentru servire, muţi cantitatea de piure de conopidă şi varză Kale într-un bol, iar restul de unt îl pui pe deasupra.

image

Cel mai gustos piure de conopidă

Cel mai gustos piure de conopidă

Chifteluţe din piure de cartofi cu brânză

Chifteluţe din piure de cartofi cu brânză

Omlete umplute cu piure de spanac

Omlete umplute cu piure de spanac