Ai decis să renunţi la carne, dar nu vrei să renunţi la pizza? Atunci încearcă această reţetă de pizza vegetariană, uşor de făcut.

Pizza vegetariană

 

Ingrediente

 
Pentru blat
 
  • 500 g făină
  • 1 g drojdie uscată
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă zahăr 
  • 10 g sare 
  • 250 ml apă călduţă
 
Pentru sos 
 
  • 4 roşii mari
  • ½ linguriţă oregano uscat
  • sare, după gust
  • 1 linguriţă zahăr
 
Pentru topping
 
  • 2 fire ceapă verde
  • 1 ceapă roşie 
  • 100 g porumb dulce din conservă
  • 4 ciuperci champignon
  • 2 roşii
  • 100 g măsline negre
  • 250 g caşcaval vegetal
 

Mod de preparare

 
1 Amesteci făina cu drojdia, cu zahărul, cu sarea şi cu uleiul, apoi încorporezi apa, până obţii un aluat moale, elastic şi lucios. Dacă e cazul, mai torni puţină apă. Aluatul nu trebuie să ţi se lipească de mâini, ci să fie elastic. Îl acoperi şi îl laşi la dospit o oră şi jumătate.
 
2 Pentru sos, speli cele 4 roşii, le cureţi de cotoare şi le faci piure în blender. Adaugi oregano, sare, zahăr şi le fierbi la foc foarte mic, până când sosul se îngroaşă, apoi îl laşi la răcorit.
 
3 Întinzi aluatul într-o tavă unsă cu puţin ulei. Întinzi sosul de roşii pe blat şi dai la cuptorul preîncălzit 5 minute, la foc mare. Scoţi tava, presari caşcavalul ras, porumbul scurs, măslinele, roşiile şi ciupercile tăiate felii, ceapa verde tocată şi rondele de ceapă roşie. Pui la cuptor 10-12 minute.
 
4 Serveşti pizza decorată cu busuioc verde şi oregano uscat.
Loading...