Pentru o dietă echilibrată, ar trebui să consumăm peşte de două-trei ori pe săptămână. Aşadar, ce spui? Prepari în această seară o plachie de peşte?

De ce ai nevoie pentru plachie de peşte

1 kg peşte

500 g roşii cubuleţe din conservă

5 căţei usturoi

4 cepe mari

2 ardei

3 morcovi

2 foi dafin

sare

boabe de piper

pătrunjel

50 ml ulei

Cum se prepară plachie de peşte

Cureţi peştele, îl speli, îl tai bucăţi potrivite şi-l dai cu sare. Îl prăjeşti în ulei pe ambele părţi şi-l aşezi într-o tavă. Cureţi ceapa şi o tai julien. Speli şi cureţi morcovii pe care îi tai cubuleţe. Speli ardeii şi-i tai fâşii. Căleşti ceapa pâna când devine transparentă. Adaugi ardeii şi morcovii tăiaţi, usturoiul zdrobit, roşiile din conservă, frunzele de dafin, sarea şi piperul boabe. Laşi să fiarbă 5 minute şi pui compoziţia peste peştele din tavă. Dai tava la cuptor 15-20 de minute şi presari pătrunjel.

Loading...