Simplă, delicioasă şi ideală pentru a-ţi îndulci familia, această reţeta de plăcintă cu brânză se prepară cât ai zice peşte, mai ales că este fără blat. O încerci?

Ingrediente Plăcintă cu brânză fără blat

  • 500 g brânză de vaci
  • 300 g fructe de pădure (congelate)
  • 3 ouă
  • 1 linguriţă amidon
  • 2 linguri miere
  • 60 g zahăr
  • praf de budincă de vanilie
  • 200 g iaurt

Mod de preparare Plăcintă cu brânză fără blat

Amestecă într-un castrol brânza, iaurtul, zahărul, ouăle şi praful de budincă. Amestecul obţinut se toarnă într-o tavă, de preferat rotundă, tapetată cu hârtie de copt. Se bagă la cuptor şi se lasă aproximativ 50 de minute. Când este gata, se lasă la răcit.

Între timp se prepară amestecul de fructe de pădure, peste care se adaugă mierea şi 3 linguri de apă, apoi amidonul dizolvat. Totul se pune la fiert câteva minute, amestecând continuu. 

După ce este gata, compoziţia se toarnă peste plăcinta de brânză din tavă şi se lasă din nou la răcit. Se taie şi se serveşte rece, de la frigider.

Poftă bună! 

 

Loading...