Un preparat de care te vei îndrăgosti, aceste plăcinţele pline cu carne sunt delicioase şi le poţi face şi în varianta pentru vegetarieni. Le poţi încerca la micul dejun, umplute cu ou, bacon şi brânză, sau poţi încerca varianta dulce.

Ingrediente: 

150 g unt rece din frigider, tăiat cubuleţe
310 g făină
450 g gulaş de vită
2 cepe
1 căţel de usturoi
2 linguri ulei
1 lingură bulion
200 ml vin roşu sec
300 ml supă de carne sau de legume
1 lămâie 
1 frunză de dafin
1 gălbenuş
2 linguri lapte
făină pentru masa de lucru
piper
sare

Mod de preparare: 

Amestecă într-un bol untul, puţină sare şi făina, adaugând câte puţină apă rece până obţii un aluat omogen. Formează o bilă, împacheteaz-o în folie alimentară şi pune-o la frigider. Taie carnea în bucăţele mici, curătă ceapa şi tai-o solzişori. curăţă şi dă prin răzătoare usturoiul. Încinge ulei într-o cratiţă şi prăjeşte bine carnea, apoi adaugă usturoiul şi ceapa. Adaugă bulionul şi căleşte puţin. Adaugă făina apoi vinul si supa şi condimentează. Adaugă coajă rasă de lămâie şi frunza de dafin. Acoperă şi lasă la foc potrivit 1 oră şi jumătate. 

Ia aluatul de la frigider şi întinde-l pe blatul de lucru cât să fie gros de 2-3 centimetri. Decupează 6 cercuri. Tapetează cu unt şi făină o tavă de brioşe şi pune cercurile cât să îmbraci fiecare cupă. Pune sosul cu carne în fiecare cupă şi pune câte un capac rotund din aluat peste fiecare plăcinţică. Unge cu ou şi lapte şi dă la cuptor la 200 de grade pentru cam 20 de minute. 

 

Loading...