6 combinaţii alimentare de evitat

hamburger, cartofi prajiti, suc shutterstock 16650619 jpeg

Unele alimente sau băuturi consumate împreună este posibil să-ţi dea neplăceri precum balonarea, hiperglicemia sau o mai slabă asimilare a mineralelor şi vitaminele.

Pâinea cu cartofii prăjiţi sau cu gem

Carbohidraţii simpli conţinuţi de pâinea albă provoacă creşterea vertiginoasă a glucozei din sânge, este de părere Liz Weinandy, dietetician în cadrul Centrului Medical Wexner al Universităţii din Ohio.

Dacă la pâinea albă mai adăugăm gem, cartofi prăjiţi sau sucuri acidulate, iată o cale uşoară către dezastru: zahărul din sânge creşte rapid, iar organismului va trebuie să lucreze din greu pentru a elimina insulina din pancreas, astfel că, pe termen lung, aceste combinaţii de alimente pot duce la diabet.

Berea după ce-ai mâncat un burger

Atât berea cât şi burgerii sunt procesaţi de ficat, însă organismul va digera mai întâi alcoolul, din moment ce îl recunoaşte drept toxină. Acest lucru lasă grăsimea să plutească în voie în fluxul sanguin, de unde poate fi apoi stocată în ţesutul adipos sub formă de grăsime.

În plus, nu sunt excluse stările de greaţă, întrucât alimentele bogate în grăsimi, cum sunt burgerii, se digeră mai greu.

Află ce alte combinaţii alimentare trebuie să eviţi pe clicksanatate.ro.

Află ce alte combinaţii alimentare trebuie să eviţi pe clicksanatate.ro.