Cele mai bune alimente pentru copii

mama copii legume jpeg

Ca să se dezvolte sănătos şi armonios, un copil are nevoie de o alimentaţie echilibrată, bazată pe alimente sănătoase, care să îi ofere vitaminele şi mineralele necesare. Descoperă ce nu trebuie să lipsească din alimentaţia micuţilor: O alimentaţie corectă contribuie şi la dezvoltarea cognitivă şi la succesul şcolar.

Nu trebuie lăsaţi să îşi aleagă singuri alimentele

Părinţii trebuie să selecteze alimentele pentru hrana copiilor, dar să ţină cont şi de preferinţele micuţilor. „Lăsaţi să aleagă după criteriile lor, copiii nu vor selecta întotdeauna cele mai sănătoase alimente şi combinaţii alimentare. Preferinţa lor intrinsecă pentru alimente dulci îi face şi mai vulnerabili în faţa avalanşei de reclame de profil, la care sunt expuşi practic de la naştere. Lupta între educaţie şi reclamă este nedreaptă iar efortul de timp şi răbdare al părintelui şi mai ales al celui care educă trebuie să fie constant şi susţinut“, a afirmat Lygia Alexandrescu, medic nutriţionist, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, un instrument util în stabilirea elementelor din dieta copilului este piramida alimentară creată pentru aceştia şi care este diferită de cea a adulţilor, prin mărimea porţiilor recomandate şi prin aportul diferit al unor nutrienţi cheie — calciu, fier, sodiu, grăsimi, etc.

continuarea pe clicksanatate.ro

continuarea pe clicksanatate.ro