De ce merită să stai după fusta mamei cât timp mai locuieşti cu părinţii

1 mama jpg jpeg

Odată ce te vei muta singură, departe de casă, vei fi independentă, liberă, nu te va mai trezi nimeni duminică dimineaţa să mergi la piaţă, nu te va mai grăbi nimeni să eliberezi baia, deşi ai fi avut chef de o oră de răsfăţ în spumă şi sare de mare aromată, poţi cânta în duş ce vrei tu, iar întreaga casă se poate transforma oricând în scenă pentru concerte rock, în cafenea şi loc de întâlnire pentru prieteni.

În plus, nu te va întreba nimeni de ce îţi faci popcorn la 2:00 noaptea, de ce trânteşti uşile şi de ce nu e curat în cameră. Aceste plusuri vin la pachet cu multe responsabilităţi, acţiuni care îţi sunt străine şi pe care le-a făcut altcineva în locul tău, de regulă părinţii. Aşadar, nu vei scăpa de plata facturilor, a utilităţilor, va trebui să îţi duci gunoiul şi să te aprovizionezi.

Pentru ca această trecere, de la copilul răsfăţat la femeia independentă, să fie una uşoară, ar fi bine să ţii seama de recomandările pe care le vei regăsi în acest articol:

Mâncare gătită

Chiar dacă iniţial te vei mulţumi cu mâncare de tip fast-food şi pizza, precum şi cu semipreparate, după un timp te vei sătura de toate acestea, iar junk food-ul nu e deloc o opţiune ieftină sau sănătoasă. Îţi va prinde bine ca în vizitele pe care le mai faci la părinţi să stai pe lângă mama ta în bucătărie şi să observi atent întreg procesul de preparare a mâncării, ba chiar să te şi implici. Pe vremea bunicilor noastre, existau anumite probe culinare nescrise, dar pe care orice domnişoară trebuia să le treacă înainte de a se căsători: sarmalele, mămăliga, cozonacul, pâinea de casă.

Ar putea reprezenta o adevărată provocare pentru tine să le înveţi sub ghidarea atentă a mamei, ajutată şi de tutoriale de pe vloguri de cooking. În vlogosferă vei găsi mai multe retete sarmale şi nu te împiedică nimeni să accesezi cât mai multe surse şi să adaptezi ingredientele şi instrucţiunile de preparare în funcţie de preferinţe. De exemplu, poţi să pui mai mult orez dacă eşti înnebunită după mâncarea asiatică, poţi folosi carne de pui dacă nu îţi place cea de vită sau de porc, ai posibilitatea de a folosi foi de viţă în loc de varză.

 retete sarmale

Dincolo de aceste detalii, eşti obişnuită cu sarmalele făcute de mama, iar pentru a învăţa toate secretele acestui preparat tradiţional, va trebui să îţi suni mama când te apuci de treabă.

tava jpg jpeg

Gestionarea activităţilor

Poate nu o dată te-ai întrebat cum două mâini pot face mâncare, pot întreţine şi curăţenia într-o casă. Mamele chiar au superputeri şi nu e o exagerare, iar motivaţia lor absolută ţine de asigurarea bunăstării copiilor. Poţi învăţa de la mama ta cum să-ţi împarţi timpul astfel încât să fii eficientă în tot ceea ce faci. Nu e necesar să îţi speli ceaşca de cafea şi farfuria imediat după ce termini de mâncat, dar nu lăsa chiuveta plină timp de o săptămână.

Oricât de mult ai amâna să faci curăţenie în casă, mobilizează-te înainte de a ajunge să trăieşti într-un mediu sufocant, înconjurată de ambalaje şi lucruri aruncate alandala. Chiar şi în lipsa unei figuri de autoritate, dă dovadă de responsabilitate şi atunci când trăieşti singură. Patul ocupă un spaţiu destul de mare din cameră şi astfel vei avea loc să-ţi aranjezi toate hainele. Poţi să îţi aduci aminte cum mama ta avea timp pentru toate şi să împrumuţi de la ea determinarea, la pachet cu toate lecţiile bune învăţate.

În concluzie, cei şapte sau douăzeci de ani de acasă chiar sunt esenţiali în viaţa unui individ, mai ales dacă acesta are inteligenţa de a discerne şi de a lua tot ceea ce este benefic pentru el din acea perioadă.

FOTO unsplash.com, pexels.com