Desert turcesc
Vrei să prepari un desert deosebit, dar uşor de făcut în acelaşi timp? Iată un delicios preparat cu smochine.

Ingrediente
250 g smochine uscate
500 ml apă
150 g zahăr
1 baton scorțișoară
3 cuișoare
150 g nuci întregi
200 g kaymak (smântână grasă sau mascarpone, ca alternativă)
2 linguri fistic măcinat, pentru decor
Mod de preparare
Hidratezi smochinele în apă caldă 20 de minute, apoi le scurgi.
Pregătești siropul: fierbi apa cu zahărul, scorțișoara și cuișoarele 10 minute, până se leagă.
Faci o mică tăietură în fiecare și pui câte o nucă în interior. Așezi smochinele umplute într-o cratiță, torni siropul peste ele și le lași să fiarbă încet 15 minute, până se îmbibă bine.
Lași desertul să se răcească, apoi îl umpli cu câte o linguriță de kaymak. Presari fistic măcinat deasupra, pui nucă și servești.























