Desert turcesc

Vrei să prepari un desert deosebit, dar uşor de făcut în acelaşi timp? Iată un delicios preparat cu smochine.

desert turcesc jpg

Ingrediente

250 g smochine uscate

500 ml apă

150 g zahăr

1 baton scorțișoară

3 cuișoare

150 g nuci întregi

200 g kaymak (smântână grasă sau mascarpone, ca alternativă)

2 linguri fistic măcinat, pentru decor

Mod de preparare

Hidratezi smochinele în apă caldă 20 de minute, apoi le scurgi.

Pregătești siropul: fierbi apa cu zahărul, scorțișoara și cuișoarele 10 minute, până se leagă.

Faci o mică tăietură în fiecare și pui câte o nucă în interior. Așezi smochinele umplute într-o cratiță, torni siropul peste ele și le lași să fiarbă încet 15 minute, până se îmbibă bine.

Lași desertul să se răcească, apoi îl umpli cu câte o linguriță de kaymak. Presari fistic măcinat deasupra, pui nucă și servești.