Farfalle cu ciuperci și spanac
Farfalle cu ciuperci și spanac este un preparat perfect pentru iubitorii de paste și legume.

Ingrediente
300 g paste farfalle
1 ceapă mică
250 g ciuperci champignon
200 g spanac proaspăt
2 căței de usturoi
2 linguri ulei de măsline
100 ml smântână lichidă vegetală
1 lingură parmezan ras
sare
piper
Mod de preparare
Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi scurgi și păstrezi o cană din apa în care au fiert. Cureți și toci ceapa, usturoiul și ciupercile.
Încingi uleiul într-o tigaie largă, călești ceapa și usturoiul 2-3 minute. Adaugi ciupercile și sotezi până scad și se rumenesc ușor. Pui spanacul și amesteci până se înmoaie, circa 2 minute, torni smântâna lichidă, condimentezi cu sare și piper și amesteci.
Adaugi pastele fierte și, dacă e nevoie, puțină apă de la fiert, pentru o textură cremoasă. Presari parmezanul ras înainte de servire.



























