Tocană de năut

Încearcă şi tu tocana de naut şi vei vedea cât de bună este.

tocana de naut jpg

Ingrediente

250 g năut fiert sau din conservă, scurs și clătit

1 linguriță semințe de chimen negru, pentru decor

2 mâini frunze de spanac proaspăt

300 g dovleac

¼ linguriță turmeric

500 ml supă de legume

2 căței de usturoi

½ linguriță boia dulce

2 linguri ulei de măsline

2 cepe verzi

sare piper, după gust

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o cratiță adâncă. Adaugi ceapa verde și usturoiul tocate fin, și călești 2 minute la foc mic. Pui cuburile de dovleac, boiaua și turmericul. Amesteci bine.

Torni supa de legume și lași să fiarbă 15-20 de minute, până se înmoaie dovleacul. Adaugi năutul și spanacul. Amesteci și fierbi încă 5 minute, cât să se înmoaie frunzele. Potrivești de sare și piper după gust și presari semințe de chimen negru înainte de servire.