Tocană de năut
Încearcă şi tu tocana de naut şi vei vedea cât de bună este.

Ingrediente
250 g năut fiert sau din conservă, scurs și clătit
1 linguriță semințe de chimen negru, pentru decor
2 mâini frunze de spanac proaspăt
300 g dovleac
¼ linguriță turmeric
500 ml supă de legume
2 căței de usturoi
½ linguriță boia dulce
2 linguri ulei de măsline
2 cepe verzi
sare piper, după gust
Mod de preparare
Încingi uleiul într-o cratiță adâncă. Adaugi ceapa verde și usturoiul tocate fin, și călești 2 minute la foc mic. Pui cuburile de dovleac, boiaua și turmericul. Amesteci bine.
Torni supa de legume și lași să fiarbă 15-20 de minute, până se înmoaie dovleacul. Adaugi năutul și spanacul. Amesteci și fierbi încă 5 minute, cât să se înmoaie frunzele. Potrivești de sare și piper după gust și presari semințe de chimen negru înainte de servire.


























