Prăjitură cu ananas, frişcă şi gem

prajitura ananas frisca gem jpeg

Ne-am gândit că această reţetă de prăjitură cu ananas, frişcă şi gem te va bucura la fele de mult cum ne-a bucurat şi pe noi.

h2 style="font-size: 16px;">Ingrediente pentru prăjitură cu ananas, frişcă şi gem

Pentru blat 4 ouă 1 plic zahăr vanilat 100 g zahăr pudră 150 g făină 35 ml ulei

400 g ananas

125 ml suc de ananas

125 ml smântână

80 g zahăr pudră

250 g frişcă lichidă

2 g gelatină

50 g gem

350 g ananas pentru decorare

250 g nucă de cocos

h2 style="font-size: 16px;">Mod de preparare pentru prăjitură cu ananas, frişcă şi gem

Se bat albuşurile spumă ­tare cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă gălbenuşurile bătute cu uleiul treptat. Se încorporează făina uşor, amestecând de jos în sus. Se toarnă aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se coace, la foc mic, 30 de minute. După ce se răceşte, se taie în două.

Se fierbe sucul de ananas (din compot) cu zahărul. Se adaugă 400 g de ananas curăţat şi tăiat felii. Se fierbe circa 5 minute, se scoate ananasul, se toarnă smântâna şi se mai lasă câteva minute. Se opreşte focul şi se lasă să se răcească. Trei sferturi din compoziţie se amestecă cu frişca bătută, bucăţile de ananas fierte tăiate cubuleţe şi gelatina înmuiată şi topită.

Blaturile se lipesc ­între ele cu gem şi se aşază în forma de tort. Se aşază pe margine felii de ananas tăiate pe jumătate şi se toarnă crema. Se dă la rece, după care se decorează cu amestecul de ananas oprit, felii de ananas şi de cocos. Şi gata prăjitura cu ananas, frişcă şi gem!