Ne-am gândit că această reţetă de prăjitură cu ananas, frişcă şi gem te va bucura la fele de mult cum ne-a bucurat şi pe noi.

h2 style="font-size: 16px;">Ingrediente pentru prăjitură cu ananas, frişcă şi gem

Pentru blat
4 ouă
1 plic zahăr vanilat
100 g zahăr pudră
150 g făină
35 ml ulei

Pentru umplutură
400 g ananas
125 ml suc de ananas
125 ml smântână
80 g zahăr pudră
250 g frişcă lichidă
2 g gelatină
50 g gem
350 g ananas pentru decorare
250 g nucă de cocos

h2 style="font-size: 16px;">Mod de preparare pentru prăjitură cu ananas, frişcă şi gem

Se bat albuşurile spumă ­tare cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă gălbenuşurile bătute cu uleiul treptat. Se încorporează făina uşor, amestecând de jos în sus. Se toarnă aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se coace, la foc mic, 30 de minute. După ce se răceşte, se taie în două.

Se fierbe sucul de ananas (din compot) cu zahărul. Se adaugă 400 g de ananas curăţat şi tăiat felii. Se fierbe circa 5 minute, se scoate ananasul, se toarnă smântâna şi se mai lasă câteva minute. Se opreşte focul şi se lasă să se răcească. Trei sferturi din compoziţie se amestecă cu frişca bătută, bucăţile de ananas fierte tăiate cubuleţe şi gelatina înmuiată şi topită.

Blaturile se lipesc ­între ele cu gem şi se aşază în forma de tort. Se aşază pe margine felii de ananas tăiate pe jumătate şi se toarnă crema. Se dă la rece, după care se decorează cu amestecul de ananas oprit, felii de ananas şi de cocos. Şi gata prăjitura cu ananas, frişcă şi gem!

Loading...