Este un desert cremos, dulce şi foarte aromat datorită cocosului. Încearcă reţeta şi vei vedea cât de repede va dispărea această prăjitură cu brânză şi nucă de cocos din tavă. Recomandăm respectarea reţetei pentru aluat întocmai, pentru că e bine de evitat un aluat sfărâmicios din biscuiţi.

Prăjitură cu brânză şi nucă de cocos - Ingrediente

Pentru aluat
1/4 cană unt, topit, lăsat să se răcească
1/4 cană zahăr
3/4 cană făină
1/4 linguriţă praf de copt
1/4 linguriţă bicarbonat de sodiu
1/4 linguriţă sare

Pentru umplutură
250 g cremă de brânză, moale
1/2 cană zahăr
2 linguri făină
1 ou
1/2 linguriţă esenţă de vanilie
1 1/2 cană nucă de cocos răzuită

Prăjitură cu brânză şi nucă de cocos - Mod e preparare

Aşezi hârtie de copt într-o tavă şi o dai deoparte. Încingi cuptorul.

Într-un vas, amestecu untul topit cu zahărul. Adaugi făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sare şi amesteci bine. Ar trebui să obţii un aluat dens. Aşezi aluatul pe fundul tăvii şi presezi uşor. Dai deoparte.

În alt vas amesteci crema de brânză şi zahărul. Adaugi făina, oul şi esenţa de vanilie. Amesteci bine. Încorporezi nuca de cocos.

Torni umplutura peste aluat şi nivelezi. Laşi la cuptor 33-36 de minute sau când s-a rumenit, iar în mijloc nu mai este moale. Răceşti complet înainte de a o tăia în bucăţi.

sursa: http://www.crunchycreamysweet.com/

Chec cu nucă de cocos

Prăjitură cu mere şi nucă de cocos

Prăjitură cu lapte de cocos

Tartă cu cremă de cocos, banane şi frişcă

 

Loading...