Această reţetă de prăjitură cu brânză şi stafide vine de la Iuliana Lako, din Cenad, judeţul Timiş. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa [email protected]

Ingrediente:

Pentru aluat

4 ouă mari

13 linguri zahăr

13 linguri ulei

13 linguri lapte

17 linguri făină

1 praf de sare

1 pliculeţ praf de copt

esenţă de rom

coajă rasă de portocale

Pentru umplutură

700 g brânză dulce de vaci

150 g stafide albe

3 linguri smântână

4 ouă

coajă rasă de lămâie

esenţă de rom

3 linguri griş

100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie

Mod de preparare:

Combini făina cu praful de copt. Mixezi ouăle cu zahărul până devin o spumă, apoi încorporezi, în fir subţire, uleiul şi laptele. Mixezi şi adaugi coajă de portocale şi esenţă de rom, după gust. Omogenizezi amestecul cu făină şi sarea. Răstorni jumătate din compoziţie într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până prinde o crustă.

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Mărunţeşti brânza şi adaugi gălbenuşurile, zahărul şi smântâna. Încorporezi grişul, coajă de lămâie şi esenţă de rom, după gust. Baţi spumă albuşurile şi le omogenizezi în umplutură, apoi adaugi stafidele. Scoţi tava şi o întinzi, apoi răstorni restul de aluat şi nivelezi. O dai din nou la cuptor până devine aurie. O serveşti decorată cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Loading...