Chiar de nu ai fi un împătimit al dulciurilor, o prăjitură cu cremă fină, aromată, îţi va face întotdeauna cu ochiul.Iar dacă ai musafiri, este alegerea cea mai bună!

Ingrediente

6 ouă
150 g zahăr
50 ml ulei
100 g făină
1/2 pachet praf de copt
50 g cacao

Pentru umplutură
250 g unt
200 g zahăr
750 g brânză dulce
1 esenţă de portocale

Pentru glazură
125 g unt
100 g zahăr
20 g cacao
1 lingură amidon

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă cu zahărul, apoi pui treptat gălbenuşurile amestecate bine cu uleiul. Încorporezi uşor făina amestecată cu praful de copt şi cacaua. Torni aluatul într-o tavă unsă şi tapetată şi o introduci la cuptor, la foc mic, pentru 40 de minute.Baţi untul topit cu zahărul, adaugi brânza scursă bine, esenţa de portocale şi dai la frigider pentru aproximativ o jumătate de oră ca să se întărească puţin. Pentru glazură, încălzeşti untul într-o cratiţă, adaugi zahărul, cacaua, amidonul şi amesteci până când se îngroaşă puţin.
Întinzi crema de brânză peste blat, torni glazura de ciocolată, netezeşti bine şi dai la rece cel puţin o oră înainte să fie servită.

Loading...