Prăjitură cu cremă de brânză

prajitura cu crema de branza jpeg

Chiar de nu ai fi un împătimit al dulciurilor, o prăjitură cu cremă fină, aromată, îţi va face întotdeauna cu ochiul.Iar dacă ai musafiri, este alegerea cea mai bună!

Ingrediente 6 ouă 150 g zahăr 50 ml ulei 100 g făină 1/2 pachet praf de copt 50 g cacao

250 g unt

200 g zahăr

750 g brânză dulce

1 esenţă de portocale

125 g unt

100 g zahăr

20 g cacao

1 lingură amidon

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă cu zahărul, apoi pui treptat gălbenuşurile amestecate bine cu uleiul. Încorporezi uşor făina amestecată cu praful de copt şi cacaua. Torni aluatul într-o tavă unsă şi tapetată şi o introduci la cuptor, la foc mic, pentru 40 de minute.Baţi untul topit cu zahărul, adaugi brânza scursă bine, esenţa de portocale şi dai la frigider pentru aproximativ o jumătate de oră ca să se întărească puţin. Pentru glazură, încălzeşti untul într-o cratiţă, adaugi zahărul, cacaua, amidonul şi amesteci până când se îngroaşă puţin.

Întinzi crema de brânză peste blat, torni glazura de ciocolată, netezeşti bine şi dai la rece cel puţin o oră înainte să fie servită.