Profită de savoarea fructelor de vară şi încearcă-le această prăjitură. Familia ta îţi va mulţumi!

 

 

Ingrediente

Pentru blat

5 ouă

150 g făină

200 g zahăr

40 ml ulei

2 plicuri zahăr vanilat

Pentru cremă

200 g mascarpone

400 g cremă de brânză

200 g zahăr pudră

150 g unt

1 esenţă de vanilie

Pentru jeleu

400 g căpşuni sau zmeură

1 plic tort-gelee roşu

250 ml compot de fructe 

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu 100 g de zahăr. Separat, freci gălbenuşurile cu zahărul rămas şi cel vanilat până când îşi dublează volumul, apoi torni uleiul în fir subţire. Încorporezi treptat făina peste gălbenuşuri şi, la final, adaugi albuşurile cu mişcări uşoare de jos în sus.

Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor, la 180 ˚C, aproximativ 30 de minute, până când trece testul scobitorii. Laşi blatul la răcorit, în tavă.

Pentru cremă, mixezi untul moale cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă, apoi adaugi crema de brânză şi, după ce s-a încorporat, mascarpone şi esenţă de vanilie, după gust. Întinzi crema obţinută peste blatul din tavă, o nivelezi şi dai prăjitura la rece cel puţin 2-3 ore. 4Tai căpşunile bucăţi şi le aşezi peste prăjitură, apoi prepari tortgelee-ul după instrucţiunile de pe ambalaj şi-l amesteci cu compotul de fructe. Torni jeleul obţinut peste căpşuni şi dai prăjitura la rece peste noapte. 

FOTO Shutterstock
Loading...