Pentru a prepara această prăjitură cu portocale şi cremă de brânză, trebuie să cumperi ingrediente proaspete. Portocalele trebuie să aibă coaja fermă, preferabil subţire. Nu trebuie să fie moale sau încreţită. Fructele se pot păstra cel mult o lună la frigider, într-un recipient închis sau două săptămâni la temperatura camerei.

Prăjitură cu portocale şi cremă de brânză - Ingrediente (12 porţii)

300 g făină
1 ou
200 g smântână
2 linguri unt
1 praf de copt
1 esenţă de vanilie

Pentru cremă
500 g brânză de vaci
150 g zahăr
250 ml frişcă
1 esenţă de portocale
3 portocale sau 6 mandarine
10 g gelatină

Prăjitură cu portocale şi cremă de brânză - Mod de preparare

Se mixează oul, smântâna, ­untul, făina, praful de copt şi esenţa de ­vanilie, preparând un ­aluat potrivit, care se toarnă într-o formă dreptunghiulară ­unsă cu puţin unt şi tapetată cu făină. Se coace 30-35 de minute, ­după care se lasă să se răcească.

Separat, se mixează brânza scursă bine cu 100 g zahăr, se încorporează frişca bătută şi esenţa şi se întinde crema peste blatul răcit. Între timp, se pune gelatina la înmuiat, se topeşte cu zahărul rămas şi se amestecă cu zeama unei portocale. Se lasă să se răcească. Celelalte portocale se curăţă de coajă şi se taie felii ­subţiri. Se aşază feliile de portocală peste cremă şi se toarnă gelatina cu zeamă de portocală. Prăjitura cu portocale şi cremă de brânză se serveşte după ce stă 2-3 ore la rece.

Loading...