Această reţetă de prajitura fina cu branza dulce de vaci si piersici, extrem de delicioasă am primit-o de la cititoarea noastră Felicia Vanea, din Bucureşti. Felicia ne-a mărturisit că a făcut această reţetă în tava de copt pe care a câştigat-o participând la concursul din revista noastră în luna septembrie. Din tot ce ne-a scris cititoarea noastră, ne-a impresionat mica poveste despre Tanti Caliopia. Ne-a povestit de această bătrânică pe care a cunoscut-o la Mănăstirea Crasna. Aceasta are 81 de ani, a stat în Bucureşti şi a lucrat o viaţă de om la o firmă de confecţii, dar de 5 ani trăieşte la mănăstire. Prin tanti Caliopia, Felicia şi-a amintit de bunica ei, Tinca. Iar nouă ne-a adus zâmbetul pe buze cu povestea ei.

IMG00072

Îţi mulţumim, Felicia!

Ingrediente:

Pentru aluat:
400g faină
1 pliculeţ praf copt
1/2 lingură bicarbonat
2 ouă
150 g unt rece tăiat cuburi
150 g zahăr pudră

Pentru umplutură:
1 kg brânză de vaci grasă
300 gr smântână
20 % grasime
2 ouă
400 gr zahăr pudră cu aroma de vanilie
piersici din compot (jumatăţi)

Mod de preparare:

Pentru aluat, amestecăm ingredientele până când obţinem un aluat omogen, apoi dăm aluatul la rece 30 minute. Pentru umplutură, amestecăm brânza, smântâna, ouăle şi zahărul pudră. Scoatem aluatul de la rece şi îmbrăcăm o formă de tartă, ridicând aluatul si pe margini. Turnăm umplutura peste aluat, apoi aşeazăm piersicile peste umplutură.Dăm tarta la copt 35-40 minute la foc mediu, până când aluatul s-a rumenit iar brânza s-a întarit puţin.

Lăsăm prajitura cu branza dulce să se răcească complet, apoi o dăm la rece! Este minunată şi foarte cremoasă.

Prajitura cu cafea si branza dulce

Desert cu pere si branza dulce

Cum faci branza dulce de casa

Aşteptăm reţetele voastre la adresa [email protected]

Loading...