Parfumate, zemoase sau crocante, perele sunt perfecte în diverse deserturi, deoarece pot fi combinte cu multe alte ingrediente.

 

Ingrediente

3-4 pere

150 g unt

150 g ciocolată neagră

200 g zahăr

3 ouă

180 g făină

30 g cacao

10 g praf de copt

1 praf de sare

zahăr pudră, pentru decor

Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Combini untul şi ciocolata ruptă bucăţi şi le topeşti pe baie de apă sau la microunde, apoi le laşi la răcorit.

Adaugi sarea, zahărul şi amesteci cu un tel pară, apoi încorporezi ouăle, pe rând. Combini făina cu praful de copt şi cacaua şi le cerni peste amestecul lichid, apoi omogenizezi.

Cureţi perele de coajă, cotoare şi seminţe, le tai jumătaţi sau sferturi şi le aşezi circular, într-o tavă rotundă, tapetată. Torni aluatul peste ele şi dai tava la cuptor, iar după 10 minute reduci temperatura la 160 °C şi coci încă 30 de minute. Răstorni prăjitura pe un platou şi o laşi la răcit îninte de servire. O decorezi cu zahăr pudră.

FOTO Shutterstock

Loading...