Pui coreean picant

pui corean picant jpeg

Pentru iubitorii de mâncăruri gătite din carne de pui avem azi o reţetă inedită. Încearcă acest pui coreean picat şi îţi garantăm că o să îl prepari şi a doua oară!

Pui coreean picant

Ingrediente

  • 10 aripi de pui sau copane (după preferinţe)
  • 125 g amidon de porumb 
  • ulei pentru prăjit
  • seminţe de susan, pentru servire

Pentru aluat:

  • 65 g amidon de porumb 
  • 65 g făină 
  • 2 linguriţe sare
  • 240 ml apă 

Pentru sos:

  • 2 linguri sos de soia
  • 85 g miere 
  • 2 linguri oţet de orez
  • 2 linguri gochujang (pasta de chili coreean)
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 1 lingura de ghimbir ras

Prepară şi: Trei reţete pentru vegetarieni

Mod de preparare

Amestecaţi ingredientele pentru aluat într-un bol până la netezire, fără cocoloaşe.

Încălziţi uleiul într-un vas, la 170° C.

Introduceţi o bucată de pui în amidon, scuturând excesul, apoi daţi aripa prin aluat, scurgând excesul.

Se prăjeşte carnea de pui aproximativ 5-7 minute, până când este uşor aurie. Temperatura uleiului va scădea la aproximativ 160° C.

Scurge carnea şi creşte căldura. Se încălzeşte uleiul la aproximativ 190° C.

Prăjiţi carnea a doua oară până când este aurie şi crocantă. Scurgeţi pe un prosop de hârtie şi puneţi deoparte.

Într-o tigaie, combinaţi toate ingredientele pentru sos şi amestecaţi până se coace. Pune carnea prăjită în sos. 

Se serveşte cu seminţe de susan presărate bine. Poftă bună!

Reţetă chef Jakob Hausmann: Julien din carne de viţel

Sursa