Pentru iubitorii de mâncăruri gătite din carne de pui avem azi o reţetă inedită. Încearcă acest pui coreean picat şi îţi garantăm că o să îl prepari şi a doua oară!

Pui coreean picant

 

Ingrediente

 
  • 10 aripi de pui sau copane (după preferinţe)
  • 125 g amidon de porumb 
  • ulei pentru prăjit
  • seminţe de susan, pentru servire
 

Pentru aluat:

 
  • 65 g amidon de porumb 
  • 65 g făină 
  • 2 linguriţe sare
  • 240 ml apă 
 

Pentru sos:

 
  • 2 linguri sos de soia
  • 85 g miere 
  • 2 linguri oţet de orez
  • 2 linguri gochujang (pasta de chili coreean)
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 1 lingura de ghimbir ras

Mod de preparare

 
Amestecaţi ingredientele pentru aluat într-un bol până la netezire, fără cocoloaşe.
Încălziţi uleiul într-un vas, la 170° C.
Introduceţi o bucată de pui în amidon, scuturând excesul, apoi daţi aripa prin aluat, scurgând excesul.
Se prăjeşte carnea de pui aproximativ 5-7 minute, până când este uşor aurie. Temperatura uleiului va scădea la aproximativ 160° C.
Scurge carnea şi creşte căldura. Se încălzeşte uleiul la aproximativ 190° C.
Prăjiţi carnea a doua oară până când este aurie şi crocantă. Scurgeţi pe un prosop de hârtie şi puneţi deoparte.
Într-o tigaie, combinaţi toate ingredientele pentru sos şi amestecaţi până se coace. Pune carnea prăjită în sos. 
Se serveşte cu seminţe de susan presărate bine. Poftă bună!
 
 
Loading...