Pentru iubitorii de mâncăruri gătite din carne de pui avem azi o reţetă inedită. Încearcă acest pui coreean picat şi îţi garantăm că o să îl prepari şi a doua oară!
Pui coreean picant
Ingrediente
-
10 aripi de pui sau copane (după preferinţe)
-
125 g amidon de porumb
-
ulei pentru prăjit
-
seminţe de susan, pentru servire
Pentru aluat:
-
65 g amidon de porumb
-
65 g făină
-
2 linguriţe sare
-
240 ml apă
Pentru sos:
-
2 linguri sos de soia
-
85 g miere
-
2 linguri oţet de orez
-
2 linguri gochujang (pasta de chili coreean)
-
2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
-
1 lingura de ghimbir ras
Mod de preparare
Amestecaţi ingredientele pentru aluat într-un bol până la netezire, fără cocoloaşe.
Încălziţi uleiul într-un vas, la 170° C.
Introduceţi o bucată de pui în amidon, scuturând excesul, apoi daţi aripa prin aluat, scurgând excesul.
Se prăjeşte carnea de pui aproximativ 5-7 minute, până când este uşor aurie. Temperatura uleiului va scădea la aproximativ 160° C.
Scurge carnea şi creşte căldura. Se încălzeşte uleiul la aproximativ 190° C.
Prăjiţi carnea a doua oară până când este aurie şi crocantă. Scurgeţi pe un prosop de hârtie şi puneţi deoparte.
Într-o tigaie, combinaţi toate ingredientele pentru sos şi amestecaţi până se coace. Pune carnea prăjită în sos.
Se serveşte cu seminţe de susan presărate bine. Poftă bună!