O reţetă de origine thailandeză, însă foarte uşor de preparat. Recomandăm să fie servit împreună cu o porţie de orez.

Ingrediente:

2 linguri de ulei iute(obţinut prin amestecarea uleiului călduţ cu fulgi de ardei iute sau ardei iute uscat)
2 căţei de usturoi
3 ardei iuţi
450 de grame de piept de pui tăiat bucăţele
o linguriţă şi jumătate de zahăr alb
o linguriţă de sare
o linguriţă de piper
o cană de ciuperci
2 cepe tocate
busuioc tocat

Mod de preparare:

Încingeţi ulei în tigaie şi căliţi usturoiul şi ardeii iuţi până capătă o culoare maronie. Adăugaţi puiul şi zahărul, asezonând cu sare şi piper după gust. Când puiul nu mai are acea culoare rozalie, dar nici nu este făcut complet, adăugaţi ciupercile şi ceapa, lăsând în continuare recipientul pe foc, până ce toate ingredientele sunt făcute. Se ia de pe foc şi se presară busuioc peste. Se lasă 2 minute la răcit înainte de servire.

Foto: mytinyoven.blogspot.com

Loading...