O reţetă de toamnă, uşor de preparat, pulpele de pui cu năut la cuptor sunt foarte gustoase şi săţioase.

Ingrediente

2 linguri boia

½ linguriţă usturoi pudră

½ linguriţă oregano

900 g pulpe de pui

1 ceapă

400 g năut la conservă

2 linguri ulei

1 linguriţă coajă rasă de lămâie

1 lingură zeamă de lămâie

pătrunjel tocat

sare

piper

Mod de preparare

Într-un bol, amesteci boiaua, usturoiul pudră, oregano, sare şi piper, după gust. Combini cu pulpele de pui, până ce sunt acoperite în totalitate de condimente. Laşi câteva minute să se întrepătrundă. Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C.

Într-un vas termorezistent aşezi ceapa tăiată julien. O stropeşti cu 1 lingură de ulei. Adaugi năutul bine scurs, zeama şi coaja rasă de lămâie şi pulpele de pui. Stropeşti cu restul de ulei. Amesteci bine toate ingredientele. Dai vasul la cuptor, neacoperit, 40-45 de minute sau până ce carnea se rumeneşte uşor. Serveşti cu pătrunjel tocat, după gust.

Sursa http://www.simplyrecipes.com

Loading...