Mazărea este printre cele mai sănătoase leguminoase. În diverse combinaţii, cu carne sau fără, o poţi transforma într-un regal culinar.

Ingrediente

 2 pulpe raţă
300 g mazăre
2-3 felii bacon tăiat
3 căţei usturoi
100 g arpagic
3 linguri ulei
250 ml apă
sare
piper
2 linguri unt

Mod de preparare: 

Speli pulpele, le usuci, le condimentezi cu sare şi piper şi le pui în tava unsă cu ulei. Torni apa, acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la cuptor 30 de minute. Îndepărtezi folia şi laşi pulpele să se rumenească.

Între timp, pui mazărea într-o oală cu apă clocotită, o fierbi 5-10 minute, apoi o laşi la scurs şi păstrezi zeama. Într-o tigaie, rumeneşti în uleiul încins baconul. Separat, sotezi în unt mazărea.

Adaugi zeama păstrată, arpagicul, apoi usturoiul tăiat mărunt.

Condimentezi cu sare şi piper. Scoţi tava din cuptor, pui legumele sotate şi adaugi baconul călit.

Le laşi la cuptor până când scade sosul.

Loading...