Quiche cu legume şi brânză

2 quiche cu legume si branza jpg jpeg

Aceast quiche cu legume şi brânză este făcut cu o crustă crocantă la exterior şi cu o umplutură moale şi delicioasă în interior. Reţeta este ideală pentru o cină caldă şi savuroasă, mai ales că puteţi consuma quiche-ul şi a doua zi, la micul dejun. Se consumă inclusiv rece.

Ingrediente şi mod de preparare Quiche cu legume şi brânză:

Începeţi cu Aluatul:

  • 2 căni de făină de grâu (240 g)
  • 1/2 cană de unt (100 g)
  • 2 ouă
  • 1 cană de apă (250 ml)
  • 1 lingură de sare (15 g)

Tăiaţi untul în cubuleţe. Spargeţi ouăle si amestecaţi uşor. Adăugaţi praful de sare

Folosind mâinile, formaţi o gaură făina de grâu şi turnaţi ingredientele rămase în mijloc.

Apoi, va trebui să frământaţi bine ingredientele, acordând o atenţie deosebită untului. Ar trebui să obţineţi un aluat neted şi uniform.

Puneţi aluatul într-un bol, aplatizaţi-l. Presăraţi puţin făină pe aluat.

Între timp, se preîncălzeşte cuptorul la 200 C. Cu un făcăleţ, întineţi aluatul obţinut şi puneţi-l într-o tavă rotundă, ridicându-i marginile. Se coace timp de 15 minute.

Umplutura

  • 1 cană smântână lichidă (250 ml)
  • 4 ouă
  • 1/2 cană de brânză (100 g)
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 1 vârf de piper negru măcinat
  • 1 praz
  • 2 cepe
  • 1 vârf de sare
  • 1 vârf de nucşoară
  • 2 linguri de ulei de măsline (30 ml)

Mai întâi, radeţi brânza. Între timp, spălaţi şi tăiaţi toate legumele.

Se toarnă cele două linguri de ulei de măsline într-o tigaie şi se încălzeşte. Când este cald, adăugaţi ceapa şi prazul. Căliţi timp de 10 minute.

Repetaţi acea procedură cu morcovii şi, după cinci minute, adăugaţi dovlecelul.

Când toate legumele sunt fragede şi gătite, opriţi focul şi lăsaţi-le să se răcească la temperatura camerei.

Apoi, bateţi ouăle, adăugaţi smântâna, legumele călite şi, în final, brânza.

Condimentaţi amestecul.

Turnaţi conţinutul în crusta pe care aţi făcut-o mai devreme şi daţi-o înapoi la cuptor.

Setaţi cuptorul tot la 200 C şi coaceţi încă 15 minute, până observaţi că brânza se rumeneste.

În cele din urmă scoateţi din cuptor, lăsaţi să se răcească câteva minute şi serviţi.

Poftă bună!