Tradiţia spune că este bine ca în noaptea de Noul An să mănânci peşte. Fie că e vorba de un antreu sau de un fel principal, v-am pregătit câteva reţete cu care să vă desfătaţi de Revelion.

Dificultate medie/Preparare: 1 h/4 porţii

Ingrediente:

4 fileuri de somon

1 foaie de aluat foitaj

250 g spanac congelat

400 g perle de brânză cu smântână

sare

zeamă de lămâie

1 ceapă

1 căţel usturoi

ulei

1 ou, pentru uns

fire de rozmarin, pentru decor

legume preparate la aburi

Mod de preparare:

Presari bucăţile de peşte cu sare şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Tai ceapa mărunt şi o pui într-o tigaie cu ulei încins. Amesteci iute şi adaugi spanacul congelat. După ce se evaporă apa, pui usturoiul pisat şi opreşti focul.

Întinzi foaia de aluat pe masă. Acoperi aluatul cu spanac, apoi adaugi perlele de brânză cu smântână. Peste stratul de brânză aranjezi bucăţile de peşte. Rulezi, o ungi cu oul bătut şi o coci 30 de minute, la 170 °C.

Decorezi rulada cu rozmarin şi o serveşti alături de legume preparate la aburi.

FOTO: Profimedia

Loading...