Alexandru Iacob este al doilea Top chef al României, un tânăr maestru bucătar născut în Iaşi, şcolit la Basque Culinary Centre, din oraşul San Sebastian, Ţara Bascilor, şi cu un master în bucătărie avangardistă. „În perioada asta îmi place să mănânc paste cu sos de roşii proaspăt făcut. Le recomand cititoarelor revistei să încerce această reţetă. Sosul este ideal pentru paste, pentru fripturi sau ca atare, pe pâine prăjită", a spus chef Alex.

 

Ingrediente

  • 2 kg roşii
  • 1 căţel de usturoi
  • sare de mare, după gust
  • piper proaspăt măcinat, după gust
  • 5 linguri şi ulei de măsline

 

Speli roşiile, le tai în jumătăţi şi le ungi bine cu ulei de măsline. Le pui într-o tavă la cuptor, o oră, la 180 de grade.

Le scoţi şi le dai prin sită în aşa fel încât să rămână doar pulpa. Fierbi sosul obţinut 20 de minute, până când capătă consistenţa pastei de tomate. Potriveşti gustul de sare şi piper, apoi pui usturoiul zdrobit.

FOTO: Shutterstock

 

Loading...