Una dintre cele mai simple prăjituri pe care le poţi face acasă este Tiramisu, motiv pentru care îţi propunem să descoperi această reţetă simplă de tiramisu, ce te va ajuta să-i surprinzi pe cei dragi. Şi, în plus, pentru pregătirea ei nici nu trebuie să porneşti cuptorul.

Ingredientele necesare:

- 500 grame mascarpone
- 400 grame piscoturi
- 250 ml de cafea
- esenta de migdale
- 3-4 linguri de zahar pudra
- 3 oua
- o lingura cacao

Citeşte şi: Gogosi pufoase la cuptor

Mod de preparare:

Sparge ouăle şi separă albuşurile de gălbenuş, după care pune gălbenuşurile într-un bol, adaugă 3-4 linguri de zahăr pudră şi amestecă bine câteva minute.  Adaugă mascarpone şi mixează bine până când se leagă crema. La final pune puţină esenţă de migdale pentru mai multă aromă.

Ulterior, într-un alt bol, pune albuşurile cu un praf de sare şi bate-le bine, până când devin spumă. Peste acestea, toarnă amestecul de gălbenuşuri şi amestecă uşor, cu o paletă. Pune crema la frigider, pentru a se răci un pic.

Ulterior, ia câte un pişcot, înmoaie-l în cafeaua neîndulcită şi răcită, iar apoi pune-l în tavă.

Repetă procesul până când fundul tăvii este complet acoperit de pişcoturi. Ulterior, peste acestea întinde jumătate din cremă. Aşează deasupra al doilea strat de pişcoturi cu cafea şi toarnă restul de crema. Bagă la frigider pentru cel puţin o ora şi jumătate. Pudrează cu o lingură de cacao înainte de a servi.

Poftă bună!

Loading...