Cremă de mascarpone cu ciocolată

Brânza mascarpone este fină, delicată şi un gust şi consistenţă inconfundabile. Ciocolata este fină, irezistibilă şi întotdeauna ademenitoare. Combinarea lor într-un desert, cum este această cremă de mascarpone cu ciocolată, este un loz norocos, câştigător. Iar toşi cei răsfăţaţi cu o porâie din acest desert vor fi absolut cuceriţi.
Cremă de mascarpone cu ciocolată - Ingrediente (4-6 porţii)
150 g ciocolată neagră (sau de casă) 2 ouă, albuşurile şi gălbenuşurile separate 100 g zahăr pudră 1 teacă de vanilie 250 g mascarpone
Cremă de mascarpone cu ciocolată - Mod de preparare
Topeşti ciocolată la bain marie, apoi dai deoparte pentru a se răcori încet, la temperatura camerei. Baţi gălbenuşurile împreună cu zahărul şi seminţele de vanilie scoase din teacă până devine o compoziţie cremoasă.
Adaugi brânza mascarpone, apoi torni peste ciocolata topită. Amesteci bine.
Într-un bol, baţi albuşurile până se întăresc. Încorporezi cu grijă albuşurile bătute în mascarpone şi amestecul de gălbenuşuri şi torni în pahare. Laşi la rece pentru cel puţin o oră.
sursa: greatbritishchefs.com