Pâine aromată cu ceapă şi măsline

Cu greu te vei opri din mâncat din această pâine aromată cu ceapă şi măsline. Poţi unge feliile de pâine cu unt, pate sau salată de vinete şi vei obţine cel mai bun mic-dejun.
De ce ai nevoie pentru pâine aromată cu ceapă şi măsline
220 ml apă
2 linguri ulei
440 g făină
1 lingură zahăr
1 linguriţă sare
¾ linguriţă cimbru uscat
200 g măsline negre feliate
50 g ceapă tocată
2 linguriţe drojdie uscată
Cum se prepară pâine aromată cu ceapă şi măsline
Dizolvi drojdia în puţină apă caldă, adaugi zahărul, 1-2 linguri făină şi amesteci până obţii o compoziţie de consistenţa unei paste. O laşi 10-15 minute, până apar bule de aer la suprafaţa ei. O Adaugi peste făina cernută amestecată cu sarea şi începi să torni treptat apa caldă.
Începi să frămânţi până se omogenizează ingredientele, apoi adaugi ceapa, cimbrul, uleiul şi, la final, măslinele. Laşi aluatul să crească până îşi dublează volumul, apoi îl aşezi în tavă, îl mai laşi 15-20 de minute şi dai tava la cuptor, la foc mediu, până se rumeneşte pâinea.