Cartofi copţi cu sos de brânză şi şuncă

cartofi copti sos branza sunca Fotolia 8338518 Subscription L jpeg

Cartofii copţi sunt buni şi numai cu unt şi brânză. Dar dacă mai pui şi un sos de brânză, şuncă şi puţin broccoli iese ceva foarte delicios.

Ingrediente

câte 2 cartofi de porţie un tub de 150 g brânză topită simplă pentru 2 porţii 150 g şuncă câteva bucheţele de broccoli congelat sare după gust piper alb

Cum se prepară

Cartofii se spală foarte bine şi se pun să se coacă 60 de minute în cuptorul normal sau 20 de minute la microunde. Sunt gata atunci când coaja s-a umflat şi crapă uşor. Se fierb în apă cu sare şi bucheţelele de broccoli congelat timp de 10 minute.

Se scot cartofii din cuptor şi se lasă deoparte, timp în care într-o tigaie se topeşte brânza. Se adaugă şunca tăiată cubuleţe mici, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se

stinge focul.

Se taie cartofii calzi în patru şi se pune peste ei sosul de brânză. Se servesc cu broccoli.

sursa foto: Fotolia